Hae työlle tekijä

RATKOn toivotaan rohkaisevan työyhteisöjä rekrytoimaan ennakkoluulottomasti. Kenties uuteen, luotuun työtehtävään voisikin rekrytoida vammaisen, osatyökykyisen, maahanmuuttajataustaisen tai nuoren, työelämään pyrkivän työntekijän?

Työpaikoilla tarvitaan erilaisia osaajia. Työyhteisö hyötyy siitä, että siihen kuuluu eri-ikäisiä, erilaisista kulttuureista tulevia, erilaisia mielipiteitä edustavia, eri koulutustaustoja ja identiteettejä omaavia ihmisiä. Työyhteisö on joukkue, joka tarvitsee erilaisia pelaajia ja rooleja – monomuotoisuuden sijaan monimuotoisuutta.

Tässä osiossa kerrotaan, mitä kautta voitte laajentaa työyhteisönne monimuotoisuutta rekrytoimalla. Toisaalta osiossa kerrotaan, millaista tukea työyhteisöille ja työnantajalle on tarjolla.

Työhönvalmennus tukee

 Työhönvalmentaja on työllistämisen ammattilainen, jolta työyhteisö voi saada apua, kun sen jäseneksi tulee erityistä tukea tarvitseva työntekijä. Työyhteisö voi kaivata tukea vaikkapa:

  • työtehtävien räätälöimiseen
  • työnhakijan soveltuvuuden arviointiin
  • perehdyttämiseen, töiden opastamiseen tai sopivien työohjeiden laatimiseen
  • palkkatuen hakemiseen tai työkokeilusopimusten täyttämiseen.

Työnantaja saa työhönvalmentajan palvelut maksutta käyttöönsä, kun se palkkaa, ottaa työkokeiluun tai työssäoppimaan ihmisen, joka on työhönvalmentajan asiakas. Työhönvalmennusta on mahdollista myös ostaa yksityisiltä palvelutuottajilta.

Ilmoita vapaasta työpaikasta

Vammaisten ja osatyökyisten ihmisten työllistymistä tukevia hankkeita on käynnissä jatkuvasti. Saat tietoa niiden tarjoamista palveluista ottamalla hankkeen työntekijöihin yhteyttä. Löydät päivitetyt tiedot eri puolilla Suomea toimivista hankkeista Kuntoutussäätiön ylläpitämiltä Tie työelämään -sivustolta. Monet järjestöt tarjoavat myös tietoa ja tukea työllistämiseen. Tie työelämään -sivuilla on myös ajantasainen tieto eri potilas- ja vammajärjestöjen tarjoamasta tuesta työllistämiseen.

Samalla sivustolla on myös Osku-foorumi, jonka ilmoituspalstalla voit ilmoittaa työpaikasta. Tämän foorumin kautta ilmoittaessasi tavoitat osatyökykyisten kanssa työskenteleviä ammattilaisia, joiden asiakkaista voi hyvinkin löytyä hakemasi työntekijä. Palstalla ilmoittaminen vaatii kirjautumisen.